Program Cuti Sekolah : 'English Is Fun 2.0'

3
5
4
2
6
1

27 – 28 Mac 2019 : Kolej Ketengah telah menganjurkan Program Cuti Sekolah "English is Fun 2.0" terutama untuk kanak-kanak dari usia 6 hingga 12 tahun. Terdapat 52 peserta terlibat dalam program ini. Puan Nur Umira dan Cik Fazleen Anina  bertindak sebagai fasilitator dengan bantuan pensyarah-pensyarah Kolej Ketengah sebagai tutor untuk program tersebut.

Objektif program adalah untuk membangkitkan minat di kalangan kanak-kanak ini untuk belajar Bahasa Inggeris dengan cara yang menyeronokkan. Terdapat 5 slot yang berbeza yang dijalankan semasa program tersebut iaitu Siapa saya ?, Sing Along, Dunia Baik Pagi, Permainan Aktif dan lain-lain.

Majlis pembukaan dan penutupan telah diadakan pada 28 Mac oleh Ketua Pegawai Eksekutif Kolej Ketengah; En Emisham bin Embong. Semasa majlis tersebut, peserta membuat persembahan ceria dalam kumpulan dan sijil diberikan pada akhir majlis. Para peserta dan ibu bapa memberikan respon yang baik dan berharap program ini akan dianjurkan lebih pada masa akan datang.

You are here:Laman Utama BERITA & AKTIVITI Berita Program Cuti Sekolah : 'English Is Fun 2.0'