12 - 13 Oktober 2019 : Pusat Latihan Kemahiran & Kerjaya (PLKK) Kolej Ketengah telah menganjurkan Kursus Pembentukan Imej dan Keperibadian Berkarisma Eksekutif Muda kepada 48 pelajar Universiti Malaysia Terengganu (UMT). Kursus ini dijalankan bertempat di Bilik Seminar INOS, Universiti Malaysia Terengganu (UMT).

Kursus yang dirangka khas selama 2 hari ini memberi pendedahan dan perkongsian asas kepada para peserta bahawa imej itu datangnya dari dua (2) dimensi, iaitu terhadap pembawa dan penilai. Kedua - dua dimensi ini harus atau hampir selari agar kewujudan imej yang terbina di dalam emosi dan persepsi masing - masing adalah berkekalan, diterima ramai, bersesuaian dan menjana jenama yang lebih segar dan positif baik pada individu mahupun organisasi. Kursus ini juga memberi pendedahan terhadap elemen elemen penjana imej diri di kalangan dunia korporat.

Pusat Latihan Kemahiran & Kerjaya (PLKK) Kolej Ketengah sedang giat menjalankan pelbagai kursus-kursus jangka pendek untuk sektor kerajaan mahupun swasta. Untuk pertanyaan dan penganjuran kursus bolehlah menghubungi kami di talian 098222861.

You are here:Laman Utama BERITA & AKTIVITI Berita Kursus Jangka Pendek : Pembentukan Imej & Keperibadian Berkarisma Eksekutif Muda